Privacy Policy

Copyright 2010 Zinkidee Powered by Zinkidee

ZINKIDEE

 

 

Ook Uw idee !

Kerkpadsblok 23

8131WB Wijhe

Telefoon 06-51796569

Het mineraal bestaat grotendeels uit zinksulfide en bevat rond de 67% zink. Het mineraal kan echter ook grote hoeveelheden ijzer bevatten.

 

Productie proces

Het hoogzuivere zink wordt in een smeltoven op de gewenste temperatuur gebracht. Aan dit vloeibare zink worden kleine hoeveelheden titaan en koper toegevoegd (legeren). Dit is nodig, omdat het zuivere zink te zacht is voor gebruik. Door het te legeren, wordt het materiaal stevig en goed vervormbaar. Het vloeibare gelegeerde titaanzink wordt vervolgens in een mal gegoten en gewalst tot een plaatdikte van 1 cm. Als de plaat is afgekoeld vindt het eindwalsen plaats en krijgt de plaat de  gewenste eindmaat van 0,30 tot 1 mm. Vervolgens wordt de plaat gestrekt met als resultaat een mooie strakke plaat zink.

 

Duurzaamheid

Zink is gemakkelijk in de verwerking, het is een vervormbaar materiaal en is zeer sterk. Het is dus goed te vouwen, plooien of te solderen, zonder dat het materiaal beschadigd raakt. Zink vormt zelf ook een corrosiewerende laag, waardoor het materiaal de levensduur van een mensenleven en langer krijgt.

 

Zink

Sterk

Vervormbaar

Lange levensduur

Erts

Het mineraal zinkblende of sfaleriet genoemd, is de belangrijkste bron voor de winning van zink.